Tekst og fotos: Charlotte Tybjerg Sørensen, AAU Kommunikation og Public Affairs
Hele 15 af AAU’s 17 institutter havde sendt forskere til workshoppen, som fandt sted 14. marts på AAU Innovate.
- Jeg er meget glad for den store opbakning på tværs af institutter og fakulteter og er imponeret over, at vi havde 20 oplæg med relevant forskning og ideer til missionsprojekter, som blev præsenteret på workshoppen, lyder det fra Mission Officer Niels Bech Lukassen, som også er afdelingschef for Missionssekretariatet.
De mange oplæg og deltagere på workshoppen er kommet i hus, efter at Mission Management og Mission Officer har været rundt på AAU’s institutter og haft møde med lokale ledelser og forskere om missionen.
- Vi har valgt, at det er en ”bottom up”-proces, hvor det er forskerne selv, der kommer med forslag indenfor missionens ramme, fremfor at vi definerer projekterne, og det ser der ud til at være opbakning til, siger Niels Bech Lukassen.
Stor åbenhed og diskussionslyst
På workshoppen præsenterede en række af forskerne deres ideer til missionsprojekter. Her er nogle eksempler:
- Når børn og unge ikke trives i skolen og skolen ikke trives med (nu)tidens børn og unge. Om alternative skoleformer og nye veje til trivsel.
Ulla Højmark Jensen, Lars Birch Andreasen, Ahrong Yang Nissen, Institut for Kultur og Læring
- Digital Emotion Regulation. Projektet handler om at øge børn og unges langsigtede følelsesmæssige trivsel gennem fælles skabte og empirisk validerede digitale støtteværktøjer.
Niels van Berkel, Institut for Datalogi
- Fælles om unges trivsel. Nye partnerskaber og inddragelse af de unges forestillinger om trivsel og meningsfulde fællesskaber og forebyggende og trivselsfremmende tiltag på og uden for uddannelse på et politisk, organisatorisk, kulturelt, konceptuelt, og pædagogisk/didaktisk niveau.
Lars Domino Østergaard, Henrik Vardinghus-Nielsen og Ludvig Johan Torp Rasmussen, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi
Derefter gik man ud i fire tematiserede grupper med fokus på hhv. unges trivsel, skolebørns trivsel, børn og unges digitale liv samt trivsel på tværs af fysiske og digitale rum.
Se slides fra workshoppen – inkl. alle pitch og kontaktpersoner - her.