Spring til indhold
HomeProcesenhedenGovernance

Formålsbeskrivelse

Procesenheden anskuer Aalborg Universitet ud fra proceslandskabsmodellen til højre. Der er tusindvis af kerneprocesser, delprocesser, samarbejds-flader og delegationer fra øverst til nederst. Universitetets kerneaktivieteter er afhængige af et solidt fundament af velfungerende administrative services.

Formålsbeskrivelse

Procesenheden anskuer Aalborg Universitet ud fra proceslandskabsmodellen til højre. Der er tusindvis af kerneprocesser, delprocesser, samarbejds-flader og delegationer fra øverst til nederst. Universitetets kerneaktivieteter er afhængige af et solidt fundament af velfungerende administrative services.

Fremtidssikring

Aalborg Universitets nye Procesenhed har som formål at fremtidssikre alle administrative processer.

Handlekraft

Dette sker med ledelsens opbakning og mandatet til at optimere universitetets administration, så den fremstår adaptiv, sammenhængende og samarbejdende.

Målet

Målet er at skabe en enklere og strømlinet oplevelse for alle på universitetet. Mødet med serviceområderne skal være præget af effektiv sagsbehandling, maksimal digitalisering, minimalt overlap i opgaver og ansvar, samt høj kvalitet i arbejdet.

Den overordnede tanke bag AAU's proceshus

Aalborg Universitets strategi, Viden for Verden 2022-2026, sætter den overordnede retning for hele universitetet og definerer, hvordan kerneområderne forskning, uddannelse og vidensamarbejde skal udvikles og styrkes i de kommende år. For at sikre, at denne strategi kan realiseres, er den administrative delstrategi "6.1 En samlet administration" udviklet. Denne delstrategi skal skabe en sammenhængende og effektiv administration, der understøtter universitetets overordnede mål og retning.

Aalborg Universitet (AAU) kan betragtes som et hus, der er bygget op omkring tre centrale kerneområder: forskning, uddannelse og vidensamarbejde. Disse områder hviler på et solidt fundament af administrative services, der er afgørende for den daglige drift og funktion på universitetet. Uden effektive administrative services ville de basale processer blive komplicerede, hvilket i sidste ende ville hæmme kerneområdernes evne til at operere effektivt.

Fundamentet for AAU’s drift udgøres af centrale administrative funktioner som HR, økonomi og IT, som er samlet under Fælles Service. Denne struktur sikrer, at der ydes professionel og ensartet service på tværs af hele universitetet ved at samle ekspertise inden for de specifikke fagområder. Fælles Service fastlægger og opretholder én fælles standard for processer og systemer i hele den administrative del af AAU.

Institutsekretariaterne spiller en afgørende rolle ved at levere service tæt på kerneområdernes daglige aktiviteter. De understøtter forskning, uddannelse og vidensamarbejde, så disse funktioner kan køre gnidningsfrit i praksis. Sekretariaterne fungerer som en lokal forlængelse af de centrale administrative services under Fælles Service.

For at sikre kontinuerlig koordinering og afstemning mellem Fælles Service og institutsekretariaterne afholdes regelmæssige ALF-møder (Administrative Leder Forum), ledet af Universitetsdirektør Søren Lind Christiansen. Disse møder skaber et vigtigt forum for synkronisering og forventningsafstemning, hvilket bidrager til en sammenhængende og effektiv administration på hele AAU.

Procesenhedens rolle i AAU's proceshus

For at understøtte og videreudvikle det administrative fundament er procesenheden blevet etableret. Procesenhedens hovedopgave er at sikre, at AAU’s administrative processer er blandt de bedste og mest velfungerende. Enheden arbejder tæt sammen med Fælles Service for at udvikle og implementere én fælles standard for administrative processer og systemer, som bliver udrullet og tilpasset i hele organisationen – fra centrale funktioner til de yderste led på institutterne. Dette sikrer, at alle dele af universitetet opererer under samme høje standard, hvilket understøtter en effektiv og sammenhængende administration, der gør det muligt for AAU at yde maksimalt på sine kerneområder inden for forskning, uddannelse og vidensamarbejde.